Tutustu EnneaGrammiin -illat 15.3., 22.3. ja 29.3.2017 klo 18-20

Leila Valtonen

6.3.2017 18:05

Enneagrammi esittelee yhdeksän (kreikaksi ennea)persoonallisuustyyppiä. Tyypit eroavat toisistaan siinä, että kunkin huomio suuntautuu eri tavalla. Me näemme eri asioita, eikä kukaan näe kaikkea. Ihmisen persoonallisuus on sidoksissa siihen, mitä hän valitsee nähdäkseen. Parhaiten oman enneagrammityyppinsä löytää kuuntelemalla ihmisten omia kertomuksia. Siksi kolmena keskiviikkona Filan... Lue lisää »


You help the bad guys too?

Laura Valtonen

4.3.2015 15:35

Is going to prison on your bucket list? Susan Olesek asked this question as she announced the very first Enneagram Prison Project teacher training for enneagram teachers. Well, I never exactly thought it was. But is it? Since the announcement in the beginning of the year, things long forgotten have been coming up one by one. Come to think of it, I did choose the execution as the subject of my... Lue lisää »


Autatteko te pahiksiakin?

Laura Valtonen

4.3.2015 13:35

Onko vankilaan meneminen toivelistallasi? Näin kysyi Susan Olesek julkaistessaan ilmoituksen Enneagrammin vankilaprojektin järjestämästä ihka ensimmäisestä ohjaajakoulutuksesta. No en nyt suorastaan ollut ajatellut, että olisi. Mutta onko sittenkin? Siitä lähtien, kun alkuvuodesta näin ilmoituksen, mieleen on noussut jo kauan sitten unohdettuja asioita. Taisin tosiaan valita... Lue lisää »


EANT Conference, Cincinnati

Laura Valtonen

16.10.2014 16:36

Almost every morning I have my coffee out of a mug a friend gave me years ago. The colors have faded over time, but the text is still readable: Ubuntu - a person is a person because of other people. Even though nowadays the term might remind people of a certain operating system, it is initially a classical African philosophical concept. Archbishop Tutu writes about Ubuntu: “My humanity is... Lue lisää »


Narratiivinen enneagrammi Cincinnatissa

Laura Valtonen

16.10.2014 16:34

Lähes joka aamu juon aamukahvini rakkaaksi käyneestä mukista, jonka sain vuosia sitten lahjaksi ystävältäni. Sen värit ovat aikojen saatossa haalistuneet, mutta tekstistä saa hyvin vielä selvää: Ubuntu - a person is a person because of other people. Ihminen on ihminen toisten ihmisten johdosta. Vaikka käsitteen on napannut nimekseen myös eräs käyttöjärjestelmä, ubuntu on alun perin klassinen... Lue lisää »


Kutsumusjohtajan enneagrammi

Eeva Pitkänen

27.8.2014 9:12

Kutsumusjohtajan enneagrammi Kutsumus on Bryan Dik ja Ryan Duffyn määritelmän mukaan voimakkaana koettu haaste, joka tuntuu ylittävän minän ja avaavan siten erityisen elämänroolin. Se suuntautuu tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemukseen ja lähtee niistä. Motivaation ensisijaisina lähteinä sillä on epäitsekkäitä arvoja ja päämääriä. Kutsumusjohtajan olennainen piirre on, että hän... Lue lisää »


Tiheä kuvaus: Etnografiasta ja narratiivisuudesta

Laura Valtonen

28.3.2014 21:07

Enneagrammista kiinnostuneita yhdistää halu ymmärtää ihmisyyttä syvästi, pureutua oikeasti siihen, mikä minua tai sinua motivoi, miten me kaikki toisiimme vaikutamme, ja miksi jotkut ihmisten väliset asiat ovat niin kovin vaikeita. Nämä ovat tietysti niitä peruskysymyksiä, joita on kysytty aina, ja mahdollisia näkökulmia niiden pohtimiseen on valtavasti. Antropologia ja erityisesti sen omin... Lue lisää »


Ymmärränkö minä kiinaa? - EPTP-terveiset Guangzhousta

Sari Ajanko

12.1.2014 16:17

Terveiset Kiinan ensimmäisestä Enneagrammikonferenssista, Guangzhousta Siitä lähtien kun Peter O’Hanrahan on ollut vierailemassa omalla EPTP-intensiivillämme ja kertonut vetävänsä vastaavia kouutuksia myös Kiinassa, olen haaveillut kansainvälisistä yhteyksistä tuohon suuntaan.  Jo silloin muutama vuosi sitten minussa syttyi voimakas visio siitä, että jos saisin tutustua enneagrammityyleihin... Lue lisää »


Puuttuva pippuri

Laura Valtonen

30.11.2013 16:57

Ensimmäinen adventti on käsillä ja joulunodotus virallisesti alkaa. Joulunaika herättää valtavasti tunteita. Kaikki siinä, tuoksut, maut, värit, valot, odotus, tuntuu tuovan mieleen jotain mennyttä ja toisaalta toistuvaa… sanalla sanoen tämä aika on hyvin nostalgista. Nostalgia. Nelosvinkkelistä tuttuakin tutumpaa! Sana muodostuu kahdesta kreikankielisestä sanasta. Nóstos tarkoittaa kotiin... Lue lisää »


Runsasta enneagrammielämää - kaksi hienoa konferenssia

Sari Ajanko

15.11.2013 12:46

Sain tänä vuonna olla mukana kahdessa Enneagrammikonferenssissa USA:ssa. Näistä ensimmäinen oli kansainvälinen IEA-konferenssi Denverissä heinäkuussa, joka oli itselleni nyt jo kolmas perättäinen. Paikalla oli tälläkin kertaa upea joukko eri alojen edustajia - yli 300 ihmistä, 22 eri maasta. Suomea edustamassa meitä oli tällä kertaa peräti neljä. Tässä yhteydessä vielä omat lämpimät... Lue lisää »